Τώρα, δεν είσαι μόνος.

Ανακαλύψτε κι εσείς τις «Ομάδες Καλύτερης Ζωής»! Έναν νέο «ομαδικό» τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας & βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας!

Οι Ομάδες Καλύτερης Ζωής δημιουργήθηκαν από την Επίλυση για να μας δώσουν τα εργαλεία που απαιτούνται ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό, με απώτερο στόχο να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. 

Πρόκειται για ομάδες που αφορούν στον τρόπο εκμάθησης διαχείρισης των συναισθημάτων μας, ενώ γενικότερα στοχεύουν στη βελτίωση της επικοινωνίας, την αλλαγή των συμπεριφορών που μας δυσκολεύουν, στη βελτίωση των σχέσεων, αλλά και την προσαρμοστικότητα.

Με την επιστημονική καθοδήγηση των συνεργατών της Επίλυσης, τα μέλη της κάθε ομάδας αλληλεπιδρούν και αναδιαμορφώνονται μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Οι ομάδες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Επόμενες Ομαδικές Συνεδρίες

<< Oct 2023 >>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Επόμενες Ομαδικές Συνεδρίες

No Events

Η Επίλυση προσπαθεί να αποτελέσει μια προσιτή προσέγγιση στο βήμα που θα κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν. Για τον λόγο αυτό, παρέχουμε ειδικά προσαρμοσμένες στους καιρούς τιμές για τις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.

Για τους μικρούς μας φίλους

Στην Επίλυση δημιουργήσαμε Ομάδες Καλύτερης Ζωής με θέμα τα συναισθήματα των παιδιών μας. Στόχος των Ομάδων είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα, ένα-ένα, θετικά και αρνητικά, να αποκτήσουν επίγνωση των συναισθημάτων τους, να αναγνωρίσουν την σωματική έκφραση αυτών και να επιτύχουν συναισθηματική αυτοδιαχείριση και αυτορρύθμιση.

Μέθοδος

Η μέθοδος που ακολουθείται είναι με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, παιχνιδιών ρόλων και αυτοσχεδιασμών και ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων.

Που απευθύνονται

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών και στους γονείς τους.

Διάρκεια

Οι ομάδες διεξάγονται περιοδικά καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η διάρκεια είναι 5 συναντήσεις; 4 συναντήσεις με τα παιδιά των 90 λεπτών και μία  5η ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς.

Συντονίστριες

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Μαθετε περισσοτερα

Κόκκινη κλωστή δεμένη

Μες στο σώμα τυλιγμένη

Δώς της κλώτσο να γυρίσει

Η καρδιά μου να μιλήσει

 

Οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής μας έχουν τη δική τους «Ομάδα Καλύτερης Ζωής»! Τα παιδιά μαθαίνουν να νιώθουν, να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται καλύτερα κάθε τους συναίσθημα. Μαζί, τα βοηθάμε να αποκτήσουν ένα από τα πιο πολύτιμα εφόδια ζωής: τη συναισθηματική νοημοσύνη!

Γιατί η συναισθηματική αγωγή των παιδιών και των εφήβων αποτελεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια της εκπαίδευσής τους; Συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης, δηλαδή της ικανότητας του ατόμου να αναγνωρίζει τα δικά του συναισθήματα, να τα κατανοεί και να τα ελέγχει. Ένα εξίσου σημαντικό σημείο της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η ικανότητα του ατόμου να κατανοεί τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του και να μπορεί να τα διαχειρίζεται αποτελεσματικά σε σχέση με τα δικά του συναισθήματα. 

Οφέλη

 • Να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα παιδιά τα συναισθήματά τους
 • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η θετική εικόνα εαυτού
 • Η ενίσχυση της αυτογνωσίας
 • Ο αυτοέλεγχος
 • Η διεκδικητικότητα
 • Η ποιοτικότερη επικοινωνία
 • Η διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων
 • Η ικανότητα για μοίρασμα και συνεργασία

Μέθοδος

Θα προσεγγίσουμε το θέμα με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, παραμυθιών, παιχνιδιών ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, και ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων.

Που απευθύνεται

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Διάρκεια

Η Ομάδα Συναισθηματικής Αγωγής Παιδιών διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα. Κάθε συνάντηση έχει διάρκεια 90 λεπτών και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 8. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώμβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά την Τρίτη 9/10/2018, ώρα: 19:00-20:30. Κόστος Συμμετοχής: 45ευρώ το μήνα (στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Συντονίστριες

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Όλες οι μορφές τέχνης εκφράζουν εκείνα που δεν μπορούν να «ειπωθούν» με άλλο τρόπο. Τόσο το θέατρο όσο  και η μουσική  είναι μορφές τέχνης που διεγείρουν την δημιουργική έκφραση, προάγουν την σωματική και ψυχική ισορροπία, βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και οδηγούν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτογνωσίας. Γι’ αυτό και εμείς στην Επίλυση δημιουργήσαμε μια «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» όπου το θέατρο και η μουσική βρήκαν το χώρο τους.

Μέθοδος

Η ομάδα ξεκινά από το «μηδέν», με μία ιδέα, ένα θέμα που αποφασίζεται από την ομάδα. Το θέμα ζωντανεύει με τρεις τρόπους: Με προφορικό λόγο, μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τα πλαίσια των οποίων καθορίζονται από τον συντονιστή της ομάδας, με γραπτό λόγο, μέσα από την αυθόρμητη γραφή που ακολουθείται μετά από κάθε αυτοσχεδιασμό, και με μουσικά κομμάτια με την χρήση κρουστών που αυτοσχέδια γράφουν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου τα ίδια τα μέλη. Έτσι, η ομάδα καταλήγει να γράψει το δικό της θεατρικό έργο.Το έργο αυτό συντίθεται και σκηνοθετείται από τους συντονιστές και ανεβαίνει σε ανοικτή θεατρική-μουσική παράσταση με πρωταγωνιστές, φυσικά, τα μέλη της ομάδας.

Οφέλη

Μέσα από το παιχνίδι της θεατρικής πορείας, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει η ομάδα, τα μέλη

 • έρχονται σε επαφή με το θέατρο και την μουσική
 • αναπτύσσουν τις ατομικές δεξιότητες και την αυτονομία τους
 • ανακαλύπτουν προσωπικές ικανότητες, άγνωστες μέχρι τότε
 • αποκτούν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους
 • αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιοτήτες
 • απελευθερώνουν την έκφρασης τους
 • βελτιώνουν γνωστικές-μαθησιακές λειτουργίες (ανάγνωση, γραφή,διατήρηση της προσοχής και αύξηση της συγκέντρωσης).

Που Απευθύνεται

Σε παιδιά από 8 έως 11 χρονών.

Διάρκεια

Η Ομάδα διεξάγεται τρεις φορές το μήνα διάρκειας 2.5 ωρών. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά το Σάββατο στις 06/10/2018, ώρα 16:30 με 18:00. Κόστος Συμμετοχής: 65 εύρω το μήνα(στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Συντονιστές

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Θεόδωρος Χριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής

Ο σεβασμός στην μουσική, ο σεβασμός στην ανάγκη όλων μας να εκφράσουμε μέσα από τους ήχους σκέψεις, συναισθήματα και τον ψυχικό μας κόσμο, οδήγησαν την Επίλυση στο να δημιουργήσει μία «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» που απευθύνεται στην εκμάθηση κρουστών μουσικών οργάνων.

Μέθοδος

Πρώτο και κύριο μέλημα είναι η εκμάθηση της τεχνικής του εκάστοτε κρουστού μουσικού οργάνου, έτσι ώστε να πετυχαίνει ο συμμετέχων-μέλος την καλύτερη δυνατή μουσική έκφραση, η οποία βασίζεται σε παραμέτρους όπως η ακρίβεια του ρυθμού, η ποιότητα του ηχοχρώματος που παράγουμε από το όργανο, καθώς και το εύρος και ο έλεγχος των δυναμικών. Παράλληλα, διδάσκεται θεωρία, έτσι ώστε να μάθουμε τη “γλώσσα” των μουσικών, δηλαδή να μάθουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε ρυθμούς. Τέλος, λειτουργούμε ως μουσικό σύνολο, παίζοντας όλοι μαζί, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, μοιραζόμαστε εντυπώσεις και λύνουμε τυχόν απορίες. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους η Ομάδα Κρουστών θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση σε συναυλιακό χώρο και θα παρουσιάσει τα επιτεύγματά της.

Οφέλη

Μέσα από το παιχνίδι της μουσικής, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει η ομάδα, τα μέλη

 • κατανοούν τη μουσική πιο σφαιρικά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο
 • αναπτύσσουν μουσικές ικανότητες και δεξιότητες
 • μάθαινουν να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους, μέσω των διάφορων ήχων του οργάνου
 • αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ως μέλη της ορχήστρας-ομάδας
 • ανακαλύπτουν και συνειδητοποιούν την επίδραση της μουσικής και του ρυθμού

Που Απευθύνεται

Η Ομάδα Κρουστών απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τις μουσικές γνώσεις.

Διάρκεια

Η Ομάδα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα διάρκειας μίας ώρας. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά το Σάββατο 06/10/2018 στις 18:00 με 19:00. Κόστος Συμμετοχής: 65 ευρώ ο μήνας(στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Συντονιστής

Θοδωρής Χριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής

Για τους εφήβους

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει τη ζωή των περισσότερων εφήβων.  Μαζί, μπορούμε να το αλλάξουμε μετατρέποντάς το σε μια θετική κινητήρια δύναμη που θα ανυψώνει, αντί να «κρατάει πίσω» τους εφήβους.

Οι Ομάδες Καλύτερης Ζωής «φιλοξενούν» ένα συναίσθημα που βιώνουν έντονα οι περισσότεροι έφηβοι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους· το άγχος.

Το άγχος εκφράζεται με ποικίλους τρόπους, όπως  νευρικότητα, ανησυχία, φόβο, εκρήξεις θυμού ακόμα και σωματικό πόνο.

Η διαδικασία διαχείρισης άγχους έχει στόχο να μπορέσει ο έφηβος να ελέγξει την συναισθηματική φόρτιση που βιώνει, η οποία μπορεί να προέρχεται από διάφορες ψυχοπιεστικές καταστάσεις της καθημερινότητάς του (π.χ. δύσκολα μαθήματα, πολλή δουλειά για το σπίτι, δυσκολία οργάνωσης του καθημερινού προγράμματος κ.α.).

Στις Ομάδες Εφήβων Διαχείρισης Άγχους, οι αποκτηθείσες δεξιότητες θα βοηθήσουν τον έφηβο να ανταπεξέρχεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο σε οτιδήποτε κι αν καταπιαστεί, είτε αυτό αφορά στο σχολικό του περιβάλλον είτε το προσωπικό, συμβάλλοντας στην καλύτερη ψυχική του κατάσταση.

Μέθοδος

Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα του άγχους και να φτάσουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσάρεστων επιπτώσεών του με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής.

Οφέλη

Μέσα από την ομάδα Διαχείρισης άγχους στόχος είναι οι έφηβοι να:

 • Διαχωρίσουν το άγχος που τους κινητοποιεί από το άγχος που τους βλάπτει
 • Αναγνωρίσουν με ποιον τρόπο εκδηλώνεται το άγχος στον οργανισμό τους
 • Ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους σαν όπλο απέναντι στο άγχος
 • Αυξήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους
 • Αντικαταστήσουν τις συμπεριφορές που τους κάνουν μη λειτουργικούς με νέες πιο βοηθητικές
 • Οργανώνουν αποτελεσματικότερα το καθημερινό τους πρόγραμμα
 • Διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους

Που Απευθύνεται

Σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.

Διάρκεια

Η Ομάδα Εφήβων Διαχείρισης Άγχους διεξάγεται περιοδικά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. ‘Εχει συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 8. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 συναντήσεις και μία 13η ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά το Σάββατο στις 06/10/2018, ώρα 10:00 με 11:30. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά 02/02/2019. Κόστος Συμμετοχής: 17ευρώ την συνάντηση (στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). 

Συντονίστριες

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Οι τσακωμοί των εφήβων με συνομηλίκους, τα αδέλφια τους, τους γονείς τους είναι σχεδόν αναπόφευκτοι. Παρόλαυτα, η δεξιότητα επίλυσης των συγκρούσεων είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί μιας και διαφορετικά το άτομο θα δυσκολευτεί ως ενήλικας να επιλύει τις διαφορές του με διαλλακτικό τρόπο.

Γι’ αυτό και εμείς στην Επίλυση δημιουργήσαμε μια «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια της δεξιότητας επίλυσης συγκρούσεων και της επερχόμενης συμφιλίωσης.

Οφέλη

Στην ομάδα Επίλυσης Συγκρούσεων, οι έφηβοι θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, θα βρουν τον τρόπο να τα ελέγχουν καθώς και τον υγιή τρόπο να τα εκφράζουν. Θα εξισορροπήσουν  τα θέλω τους σε σχέση με εκείνα των άλλων, θα αποκτήσουν εν συναίσθηση, θα αντιληφθούν τις διαφορετικές οπτικές γωνίες μίας κατάστασης και θα πειραματιστούν σε διαφορετικούς τρόπος επίλυσης συγκρούσεων και δυσκολιών.

Μέθοδος

Θα προσεγγίσουμε το θέμα με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, και ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων.

Που απευθύνεται

Σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.

Διάρκεια

Η ομάδα διεξάγεται περιοδικά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνο. Η διάρκεια της ομάδας είναι 8 συναντήσεις; 7 συναντήσεις με τους εφήβους  των 90 λεπτών και μία  8η ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά το Σάββατο στις 06/10/2018, ώρα 12:00 με 13:30. Ο δεύτερος και τρίτος κύκλος ξεκινούν 08/12/2018 και 02/03/2019 αντίστοιχα. Κόστος Συμμετοχής: 17ευρώ την συνάντηση (στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). 

Συντονίστριες:

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Όλες οι μορφές τέχνης εκφράζουν εκείνα που δεν μπορούν να «ειπωθούν» με άλλο τρόπο. Τόσο το θέατρο όσο  και η μουσική  είναι μορφές τέχνης που διεγείρουν την δημιουργική έκφραση, προάγουν την σωματική και ψυχική ισορροπία, βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και οδηγούν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτογνωσίας. Γι’ αυτό και εμείς στην Επίλυση δημιουργήσαμε μια «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» όπου το θέατρο και η μουσική βρήκαν το χώρο τους.

Μέθοδος

Η ομάδα ξεκινά από το «μηδέν», με μία ιδέα, ένα θέμα που αποφασίζεται από την ομάδα. Το θέμα ζωντανεύει με τρεις τρόπους: Με προφορικό λόγο, μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τα πλαίσια των οποίων καθορίζονται από τον συντονιστή της ομάδας, με γραπτό λόγο, μέσα από την αυθόρμητη γραφή που ακολουθείται μετά από κάθε αυτοσχεδιασμό, και με μουσικά κομμάτια με την χρήση κρουστών που αυτοσχέδια γράφουν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου τα ίδια τα μέλη. Έτσι, η ομάδα καταλήγει να γράψει το δικό της θεατρικό έργο.Το έργο αυτό συντίθεται και σκηνοθετείται από τους συντονιστές και ανεβαίνει σε ανοικτή θεατρική-μουσική παράσταση με πρωταγωνιστές, φυσικά, τα μέλη της ομάδας.

Οφέλη

Μέσα από το παιχνίδι της θεατρικής πορείας, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει η ομάδα, τα μέλη

 • έρχονται σε επαφή με το θέατρο και την μουσική
 • αναπτύσσουν τις ατομικές δεξιότητες και την αυτονομία τους
 • ανακαλύπτουν προσωπικές ικανότητες, άγνωστες μέχρι τότε
 • αποκτούν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους
 • αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιοτήτες
 • απελευθερώνουν την έκφρασης τους
 • βελτιώνουν γνωστικές-μαθησιακές λειτουργίες (ανάγνωση, γραφή,διατήρηση της προσοχής και αύξηση της συγκέντρωσης).

Που Απευθύνεται

Σε εφήβους από 12 έως 17 ετών.

Διάρκεια

Η Ομάδα διεξάγεται τρεις φορές το μήνα διάρκειας 2.5 ωρών. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Ξεκινά το Σάββατο στις 06/10/2018, ώρα 16:30 με 18:00. Κόστος Συμμετοχής: 65 εύρω το μήνα(στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Συντονιστές

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Θεόδωρος Χριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής

Ο σεβασμός στην μουσική, ο σεβασμός στην ανάγκη όλων μας να εκφράσουμε μέσα από τους ήχους σκέψεις, συναισθήματα και τον ψυχικό μας κόσμο, οδήγησαν την Επίλυση στο να δημιουργήσει μία «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» που απευθύνεται στην εκμάθηση κρουστών μουσικών οργάνων.

Μέθοδος

Πρώτο και κύριο μέλημα είναι η εκμάθηση της τεχνικής του εκάστοτε κρουστού μουσικού οργάνου, έτσι ώστε να πετυχαίνει ο συμμετέχων-μέλος την καλύτερη δυνατή μουσική έκφραση, η οποία βασίζεται σε παραμέτρους όπως η ακρίβεια του ρυθμού, η ποιότητα του ηχοχρώματος που παράγουμε από το όργανο, καθώς και το εύρος και ο έλεγχος των δυναμικών. Παράλληλα, διδάσκεται θεωρία, έτσι ώστε να μάθουμε τη “γλώσσα” των μουσικών, δηλαδή να μάθουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε ρυθμούς. Τέλος, λειτουργούμε ως μουσικό σύνολο, παίζοντας όλοι μαζί, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, μοιραζόμαστε εντυπώσεις και λύνουμε τυχόν απορίες. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους η Ομάδα Κρουστών θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση σε συναυλιακό χώρο και θα παρουσιάσει τα επιτεύγματά της.

Οφέλη

Μέσα από το παιχνίδι της μουσικής, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει η ομάδα, τα μέλη

 • κατανοούν τη μουσική πιο σφαιρικά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο
 • αναπτύσσουν μουσικές ικανότητες και δεξιότητες
 • μάθαινουν να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους, μέσω των διάφορων ήχων του οργάνου
 • αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ως μέλη της ορχήστρας-ομάδας
 • ανακαλύπτουν και συνειδητοποιούν την επίδραση της μουσικής και του ρυθμού

Που Απευθύνεται

Η Ομάδα Κρουστών απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τις μουσικές γνώσεις.

Διάρκεια

Η Ομάδα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα διάρκειας μίας ώρας. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά το Σάββατο 06/10/2018 στις 18:00 με 19:00. Κόστος Συμμετοχής: 65 ευρώ ο μήνας(στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Συντονιστής

Θοδωρής Χριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής

Για τους ενήλικες

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει τη ζωή όλων μας.  Μαζί, μπορούμε να το αλλάξουμε μετατρέποντάς το σε μια θετική κινητήρια δύναμη που θα ανυψώνει, αντί να μας «κρατάει πίσω».

Έτσι, στην Επίλυση, φιλοξενούμε μία Ομάδα Καλύτερης ζωής αφιερωμένη στην διαχείριση του άγχους.

Το άγχος εκφράζεται με ποικίλους τρόπους, όπως  νευρικότητα, ανησυχία, φόβο, εκρήξεις θυμού ακόμα και σωματικό πόνο.

Η διαδικασία διαχείρισης άγχους έχει στόχο να μπορέσει το άτομο να ελέγξει την συναισθηματική φόρτιση που βιώνει, η οποία μπορεί να προέρχεται από διάφορες ψυχοπιεστικές καταστάσεις της καθημερινότητάς του (π.χ. έντονη καθημερινότητα, πολλή δουλειά για το σπίτι, δυσκολία οργάνωσης του καθημερινού προγράμματος , πολλές υποχρεώσεις κ.α.).

Στις Ομάδες Ενηλίκων Διαχείρισης Άγχους, οι αποκτηθείσες δεξιότητες θα βοηθήσουν το άτομο να ανταπεξέρχεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο σε οτιδήποτε κι αν καταπιαστεί, είτε αυτό αφορά στο εργασιακό του  περιβάλλον είτε το προσωπικό, συμβάλλοντας στην καλύτερη ψυχική του κατάσταση.

Μέθοδος

Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα του άγχους και να φτάσουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσάρεστων επιπτώσεών του με τη βοήθεια συζητήσεων, ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής.

Οφέλη

Μέσα από την ομάδα Διαχείρισης άγχους στόχος είναι τα μέλη της ομάδας να:

 • Διαχωρίσουν το άγχος που τους κινητοποιεί από το άγχος που τους βλάπτει
 • Αναγνωρίσουν με ποιον τρόπο εκδηλώνεται το άγχος στον οργανισμό τους
 • Ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους σαν όπλο απέναντι στο άγχος
 • Αυξήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους
 • Αντικαταστήσουν τις συμπεριφορές που τους κάνουν μη λειτουργικούς με νέες πιο βοηθητικές
 • Οργανώνουν αποτελεσματικότερα το καθημερινό τους πρόγραμμα
 • Διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους

Που Απευθύνεται

Σε ενήλικες

Διάρκεια

Η Ομάδα Ενηλίκων Διαχείρισης Άγχους διεξάγεται περιοδικά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. ‘Εχει συχνότητα  1 φορά την εβδομάδα, διάρκεια  90 λεπτών και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 8. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 συναντήσεις. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά το Σάββατο στις 06/10/2018, ώρα 10:00 με 11:30. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά 02/02/2019. Κόστος Συμμετοχής: 17ευρώ την συνάντηση (στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). 

Συντονίστριες

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Οι γονείς διδάσκουν στο πιο δύσκολο σχολείο του κόσμου: «στο σχολείο διάπλασης ανθρώπων» (V.Satir). Μέσα σ’ αυτό στοχεύουν να διαπαιδαγωγήσουν αλλά και να ανταπεξέλθουν σε ποικίλους ρόλους, καταστάσεις και απαιτήσεις.

Γι’ αυτό και εμείς στην Επίλυση δημιουργήσαμε μια «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» αποκλειστικά αφιερωμένη στην ολιστική υποστήριξη και ενίσχυση των γονιών στον τόσο σημαντικό και απαιτητικό τους ρόλο.

Οφέλη

Στην ομάδα γονεικής υποστήριξης επιτυγχάνεται η ενίσχυση γονεϊκού ρόλου, η προσωπική ανάπτυξη των γονιών, η πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Μέθοδος

Μέσα από ένα κύκλο συναντήσεων κάθε γονιός θα επεξεργαστεί και θα βρει αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης σε ποικίλα θέματα που προκύπτουν από την ενεργητική αλληλεπίδραση με τα μέλη της οικογένειας. Τα θέματα επεξεργασίας θα οριστούν από τα μέλη της ομάδας. Κάποια ενδεικτική θεματολογία μπορεί να είναι η σχολική ετοιμότητα, η συγκέντρωση και το διάβασμα, η οριοθέτηση, ο θυμός, η ανυπακοή, η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη, η χρήση διαδικτύου και online παιχνιδιών, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-προστασία, η διαχείριση άγχους κλπ.

Που Απευθύνεται

 Σε γονείς και των δύο φύλων για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας που επιθυμούν να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν δεξιότητες διαπαιδαγώγησης και αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής τους ζωής.

Διάρκεια

Η ομάδα Γονεικής Υποστήριξης διεξάγεται  2 φορές το μήνα διάρκειας 90 λεπτών και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 10 άτομα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά την Τρίτη 2/10/2018, ώρα: 19:00-21:00. Κόστος Συμμετοχής: 55ευρώ το μήνα (στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Συντονίστριες

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Χατζηιωαννίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Ο σεβασμός στην μουσική, ο σεβασμός στην ανάγκη όλων μας να εκφράσουμε μέσα από τους ήχους σκέψεις, συναισθήματα και τον ψυχικό μας κόσμο, οδήγησαν την Επίλυση στο να δημιουργήσει μία «Ομάδα Καλύτερης Ζωής» που απευθύνεται στην εκμάθηση κρουστών μουσικών οργάνων.

Μέθοδος

Πρώτο και κύριο μέλημα είναι η εκμάθηση της τεχνικής του εκάστοτε κρουστού μουσικού οργάνου, έτσι ώστε να πετυχαίνει ο συμμετέχων-μέλος την καλύτερη δυνατή μουσική έκφραση, η οποία βασίζεται σε παραμέτρους όπως η ακρίβεια του ρυθμού, η ποιότητα του ηχοχρώματος που παράγουμε από το όργανο, καθώς και το εύρος και ο έλεγχος των δυναμικών. Παράλληλα, διδάσκεται θεωρία, έτσι ώστε να μάθουμε τη “γλώσσα” των μουσικών, δηλαδή να μάθουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε ρυθμούς. Τέλος, λειτουργούμε ως μουσικό σύνολο, παίζοντας όλοι μαζί, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, μοιραζόμαστε εντυπώσεις και λύνουμε τυχόν απορίες. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους η Ομάδα Κρουστών θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση σε συναυλιακό χώρο και θα παρουσιάσει τα επιτεύγματά της.

Οφέλη

Μέσα από το παιχνίδι της μουσικής, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει η ομάδα, τα μέλη

 • κατανοούν τη μουσική πιο σφαιρικά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο
 • αναπτύσσουν μουσικές ικανότητες και δεξιότητες
 • μάθαινουν να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους, μέσω των διάφορων ήχων του οργάνου
 • αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ως μέλη της ορχήστρας-ομάδας
 • ανακαλύπτουν και συνειδητοποιούν την επίδραση της μουσικής και του ρυθμού

Που Απευθύνεται

Η Ομάδα Κρουστών απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τις μουσικές γνώσεις.

Διάρκεια

Η Ομάδα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα διάρκειας μίας ώρας. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο. Ξεκινά το Σάββατο 06/10/2018 στις 18:00 με 19:00. Κόστος Συμμετοχής: 65 ευρώ ο μήνας(στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Συντονιστής

Θοδωρής Χριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής