Θοδωρής Χριστοδούλου

¨Στόχος μου σαν καθηγητής κρουστών είναι να εισάγω τους μαθητεύομενούς μου στον πανέμορφο και αχανή κόσμο της μουσικής έκφρασης, μέσω του οποίου μας δίδεται η δυνατότητα να ανακαλύπτουμε συνεχώς τον εαυτό μας και να διευρύνουμε συνειδητά τους πνευματικούς μας ορίζοντες, χρησιμοποιώντας τη λογική σκέψη, αλλά και τη φαντασία. Πιστεύω πως, λειτουργώντας ως διδάσκων με γνώμονα το θετικό κίνητρο, την ειλικρινή και αυθεντική επικοινωνία, τη συνεργατικότητα και την επιβράβευση της προσπάθειας, οι μαθητές μου, αλλά και εγώ ο ίδιος, μπορούμε, μέσω της συλλογικής ευφυίας και της ανεμπόδιστης δημιουργικότητας, να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας με χρήσιμα και -κυρίως- εξελικτικά βιώματα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να απολαύσουμε τη μουσική εκπαίδευση και συνδημιουργία εκ των έσω.¨

Σπουδές

2005, Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου: Εκπαίδευση στα μουσικά όργανα τύμπανα και κρουστά, ρυθμικό σολφέζ και θεωρία.

2010, Los Angeles Music Academy: Εκπαίδευση στην εκτέλεση μουσικών οργάνων-Σολίστας.

 

Εργασιακή Πορεία

Από το 2011 εργάζεται στην Ελλάδα ως καθηγητής drums. Έχει εργαστεί σε αναγνωρισμένα ωδεία καθώς και στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, Παιδικό Πολυτεχνείο. Ακόμα, έχει συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής και εισηγητής σε ειδικά σεμινάρια, με τίτλο “Tap ’n’ Groove”, μαζί με τη Μαρία Χατζηπαντελή, αναγνωρισμένη επαγγελματία χορού και ειδικευόμενη στις κλακέτες και καθηγήτρια tap dance στη σχολή χορού Athens Lindy Hop.

Είναι ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αγίας Παρασκευής. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις musical, όπως το “Παραμύθι Δίχως Όνομα” του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το “Spamalot”, τη θεατρική μεταφορά της ταινίας του Βρετανικού σατιρικού θιάσου Monty Python, “Holy Grail”.

Τέλος, ο Θοδωρής Χριστοδούλου συμμετέχει ενεργά σε μουσικά projects, που καλύπτουν ευρύ φάσμα μουσικών στυλ (jazz, funk, rock, latin κ. ά.) πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε studio recording sessions.