Κωνσταντίνα Ξιφαρά

Η απόφαση της Κωνσταντίνας να ακολουθήσει επαγγελματικά τον τομέα της ψυχολογίας ήταν φυσική απόρροια του ενδιαφέροντος που πάντα έτρεφε για την ψυχοσύνθεση του ατόμου και, κυρίως, για τον τρόπο που θα μπορούσε η ίδια να συμβάλλει στην ανάλυση/θεραπεία ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών και ψυχοσωματικών παθήσεων.

«Στόχος μου ήταν να δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος χώρος, η Επίλυση, ώστε να αξιοποιήσω όλα τα «εργαλεία» της σύγχρονης ψυχοθεραπείας στον τομέα εξειδίκευσής μου και όλη την προσωπική μου εμπειρία για να συμβάλλω σημαντικά στη βελτίωση της ζωής ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε τομείς σχέσεων μέσα στην οικογένεια αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον, δυσκολίες συμπεριφοράς και υγείας. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρέφω προς τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες μιας και αποτελεί τιμή μου αλλά και βαθιά επιθυμία μου είναι να συνδράμω στο στήσιμο μίας ενήλικης ζωής που τείνει προς την ψυχική και σωματική υγεία. Η Επίλυση πλαισιώνεται με τους κατάλληλους συνεργάτες έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει αποτελεσματική και πραγματικά επιστημονική προσέγγιση σε κάθε εξειδικευμένο ζήτημα που καλούμαστε να επιλύσουμε…»

Σπουδές

2002, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (The American College of Greece): Bachelor of Arts (specialized in Psychology)/ BSc honors.

2008, Πανεπιστήμιο Bath της Μεγάλης Βρετανίας (The University of Bath): Master of Science in Health Psychology /MSc hons.

Εκπαίδευση/Επιμόρφωση

01/2003 – 09/2006: 4 χρόνια κλινική άσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με εξειδίκευση σε νευρολογικά περιστατικά.

01/2003 – 09/2006: Eρευνήτρια κλινικής μελέτης πάνω στις γνωστικές διαταραχές ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

09/2005 – 06/2006: Κέντρο Αποκατάστασης του Αιγινήτειου Νοσοκομείου πάνω στις παθήσεις της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής.

Kατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών: Πρακτική εξάσκηση στη χειρουργική κλινική Royal United Hospital of Bath, Day Surgery Unit του Royal United Hospital στο Bath  της Μεγάλης Βρετανίας.

Αποτελεί τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συστημικών Ψυχοθεραπευτών (Individual Member of the European Family Therapy Association) και του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων (Graduate Member of the British Psychological Society).

Εργασιακή Πορεία

09/2007 – 06/2011: 4ετές πρόγραμμα σπουδών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία σε πιστοποιημένο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας

11/2007-03/2015:Προσωπική εξάσκηση στη θεραπεία συστημικής προσέγγισης.

09/2009 – 02/2011: Εξειδίκευση στη διάγνωση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ΕΨΥΠΕ ).

09/2010 – 04/2011: Εκπαίδευση στην τεχνική αυτοσχέδιου θεάτρου / μέθοδος θεατρικής γραφής και παράστασης (Κέντρο Γέναθλον).

12/2015:Εξειδίκευση στην ερμηνεία της αξιολόγησης του επαγγελματικού προσανατολισμού και στη συμβουλευτική επαγγελματικής κατεύθυνσης και πορείας (Εταιρεία Προηγμένων Εφαρμογών Συστημάτων Διοίκησης, Ison PsychoMetrica).

10/2015 – 06/2016: Εκπαίδευση στον Νευρο-γλωσσικό Προσανατολισμό, ένα ακόμη μοντέλο διαπροσωπικής ανάπτυξης και θεραπευτικής προσέγγισης (Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως).

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή σύμβουλος. Εργάζεται θεραπευτικά με οικογένειες, ενήλικες και αποκαταστασιακά με νευρολογικούς ασθενείς. Επίσης, παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται  ως υπεύθυνη ψυχολόγος σε ιδιωτικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο από το 2013 και συντονίζει ομάδες αυτοσχέδιου θεάτρου, ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά και εφήβους και διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια ποικίλλων θεμάτων. Τέλος, αποτελεί εξωτερικό επιστημονικό συνεργάτη (2009) του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνων όπου συντονίζει κλινικές μελέτες για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Alzheimer.