Ειρήνη Χατζηιωαννίδου

Όταν καλέστηκα να αποφασίσω τι θα σπουδάσω η ψυχολογία φαινόταν για εμένα μονόδρομος. Θυμάμαι τότε ότι η επιλογή μου αυτή βασιζόταν στη γενικότερη αίσθηση και επιθυμία μου να ακούω και να βοηθάω τους άλλους, όσους μου το ζητούσαν. Μετά από κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, συνεχίζω να ακολουθώ εκείνη την πρώτη αίσθηση. Τώρα όμως είναι πιο εμπλουτισμένη. Θεωρώ τιμή μου να γίνομαι μάρτυρας και συνοδοιπόρος στο ταξίδι των ανθρώπων εκείνων που παίρνουν την απόφαση να κοιτάξουν μέσα τους, να έρθουν αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους, να ψαχουλέψουν το παρελθόν τους, να μοιραστούν, να εμπιστευτούν και να αναζητήσουν νέους ορίζοντες, να ανακαλύψουν τα όνειρά τους αναδημιουργώντας τον εαυτό τους.

Σπουδές

2003, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: Πτυχίο Ψυχολογίας, Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος υπ’ αριθμόν: 3346/09-05-2003.

2005, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Νοσηλευτικής: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Τομέας Ψυχικής Υγείας.

Εκπαίδευση/Επιμόρφωση

2001: Κλινική άσκηση στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) πάνω στην συμβουλευτική απασχόλησης και σταδιοδρομίας και τα αντίστοιχα συμβουλευτικά εργαλεία.

Εργασιακή Πορεία

2005: Εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πάνω στην χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων (WiscIII,Wisc-R, HTP τεστ, Patte Noire, FTT τεστ, Αθηνά τεστ, Καρπαθίου τεστ, Ζάχου τεστ).

09/2008-06/2011: 4ετές πρόγραμμα σπουδών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία σε πιστοποιημένο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας.

09/2007-06/2017: Προσωπική εξάσκηση στη θεραπεία συστημικής προσέγγισης.

Από το 2007 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή σύμβουλος. Εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια. Δουλεύει πάνω σε προβλήματα διατροφής και ύπνου, δυσκολίες συγκέντρωσης και επικοινωνίας, αγχώδεις και καταθλιπτικές εκδηλώσεις, ψυχοσωματικά προβλήματα, επιπλοκές πένθους, ασθένειας και διαζυγίου. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικούς χώρους με στόχο την ψυχολογική αξιολόγηση νοητικών, συναισθηματικών δυσκολιών και δυσκολιών συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, καθώς επίσης την ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Έχει κληθεί να διεξάγει ομιλίες σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια).