Ιωάννα Σώτσου

Το ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και η επιθυμία μου να συνδράμω στην επίλυση των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζει ήταν ο λόγος που σπούδασα ψυχολογία. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για τα παιδιά και τους εφήβους με οδήγησαν στους δρόμους της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών , όπου και εξειδικεύομαι.

Σπουδές

2006, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ψυχολογίας,  Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υπ’ αριθμόν 5616/ 06-07-2007.

Εκπαίδευση/Επιμόρφωση

2002-2006: Συμμετοχή σε έρευνα των Σίμου Π., Μουζάκη Α. & Σιδερίδη Γ. του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη θεματική ενότητα:  Διερεύνηση των παραγόντων που σχετίζονται με την ανάπτυξη γλωσσικών και αναγνωστικών δεξιοτήτων σε μαθητές Δημοτικού.

2007-2008: Κλινική Άσκηση στο κοινοτικό σπίτι «ΘΕΤΙΣ» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) πάνω σε ασθενείς με κινητικές και νοητικές δυσκολίες.

Εργασιακή Πορεία

2008-2009: Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα. 

2008- 2010: Διετής εκπαίδευση πάνω στις «Δεξιότητες  και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής» στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

05/ 2012:  Εξειδίκευση στην ερμηνεία της αξιολόγησης του επαγγελματικού προσανατολισμού και στη συμβουλευτική επαγγελματικής κατεύθυνσης και πορείας (Εταιρεία Προηγμένων Εφαρμογών Συστημάτων Διοίκησης, Ison PsychoMetrica).

 Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά με αντικείμενο την διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.